Deze cakejes zijn echt te gek voor ieder feestje! Door de luchtige amaretto-botercrème zijn het echte grote-mensen gebakjes, ook al zijn de cakejes zelf maar klein. Ik maakte deze voor de verjaardag van mijn hubbie en ze waren een hit op zijn werk! De luchtige, frisse sinaasappelcakejes tegenover de intense smaak van bitterkoekjes is echt een match made in heaven, ga ze dus zeker een keertje maken. Ook de variaties die mogelijk zijn met deze mini-cakejes zijn oneindig, ik ben helemaal fan.
Om deze cakejes te maken gebruikte ik een speciale mal voor kleine cakejes.
Voor ongeveer 24 cakejes heb je nodig
Voor de cakejes:
- 200 gram ongezouten boter
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- snufje zout
- de rasp van 2 sinaasappels
- het sap van 1 sinaasappel
Botercrème:
- 125 gram ongezouten roomboter
- 250 gram poedersuiker
- 2 eetlepels amaretto
Topping:
- bitterkoekjes
Keukenspullen die je nodig hebt:
- mixer
- oven
- spuitzak en spuitmondje
- mal met rechthoeken
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 155 graden. Doe de boter, met de suiker in een kom en mix dit tot een luchtige massa. Voeg nu één voor één de eieren toe tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige goed is opgenomen. Voeg nu het zelfrijdend bakmeel toe en mix tot een glad beslag. Voeg nu de sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe en mix nog even kort tot het goed gemengd is. Vul de malletjes met het beslag. Ik zou ze niet voller doen dan de helft. De cakejes gaan nu ongeveer 12-15 in de oven. Laat ze daarna goed afkoelen!
Voor de botercrème klop je de boter eerst goed romig, voeg daarna de poedersuiker toe en mix tot het een glad mengsel is. Voeg daarna de amaretto toe en mix goed tot je een luchtige crème hebt. Zet koel weg (maar niet in de koelkast, anders kun je hem niet meer opspuiten) tot je het gaat gebruiken.
Als de cakejes helemaal zijn afgekoeld kunnen ze gedecoreerd worden. Vul een spuitzak met spuitmondje naar keuze met de botercrème en spuit deze in een mooie vorm op het cakeje. Om het af te maken heb ik ze afgetopt met bitterkoekjes.
Eet smakelijk, Sweet Greetz
Reactie plaatsen
Reacties