Kaneelscones

Gepubliceerd op 30 oktober 2022 om 10:50

High tea, wie kent het niet. Ook in Nederland is deze Engelse traditie inmiddels een begrip. Lekker op een druilerige dag, heerlijk bij een kneuterig restaurantje, een grote etagère vol met lekkere dingen in combinatie met heerlijke thee en een bak vol vriendschap. Ik vind het heerlijk! Hoewel er altijd van alles op zo'n schaal ligt, van hartig tot zoet, gaat mijn hart altijd uit naar scones. Zo'n bijzonder soort 'broodje' die je lekker kunt besmeren met clotted cream en jam. Yammie! Hieronder één van mijn favoriete versies: de kaneelscone. Heel makkelijk te maken en hij staat binnen een half uur, warm op tafel. 

Voor ongeveer 6 scones van 60 gram deeg heb je nodig:

  • 65 gram ongezouten roomboter in blokjes
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 20 gram poedersuiker
  • 5 gram vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 flinke theelepel kaneel (dit is naar smaak, wil je meer of minder kaneel dan kan dat altijd. Houdt wel rekening dat wanneer je meer kaneel toevoegt je ook een theelepel zelfrijzend bakmeel eruit haalt)
  • 2 eetlepels suiker + ongeveer een theelepeltje kaneel om met de suiker te mengen. 
  • 75 ml karnemelk + nog een beetje om de scones mee te bestrijken

Keukenspullen die je nodig hebt: 

  • bakkwast
  • bakpapier

Wat moet je doen: 

Verwarm je oven voor op 220 graden Celsius. Meng het bakmeel, poedersuiker, vanillesuiker, zout, bakpoeder en kaneel in een kom. Voeg de boter toe en kneed dit tot er een soort droge deegkorrels ontstaan. Schenk dan de karnemelk erbij en kneed het tot een mooi deeg. Is het deeg voor je gevoel nog te droog, voeg dan nog een eetlepel karnemelk toe. 

Weeg 6 gelijke stukken deeg af en maak hier mooie bolletjes van. Druk ze dan plat, zodat er mooie ronde schijfjes van ongeveer 1 cm dik ontstaan. Leg dit op een bakpapiertje. Wanneer je 6 mooie 'schijfjes' hebt, bestrijk je deze met wat karnemelk. Doe de 2 eetlepels suiker met wat kaneel naar smaak in een kommetje en meng dit met elkaar, je hebt nu kaneelsuiker gemaakt! We gaan hier een mooi suikerlaagje mee maken op de kaneelscones. Bestrooi de scones met een laagje kaneelsuiker. Bekleed een ovenplaat met een nieuwe bakpapiertje en leg je scones hierop. Ze gaan ongeveer 15 minuutjes de oven in, maar houdt ze wel goed in de gaten, je wilt niet dat de suiker verbrand! Na 15 minuten heb je heerlijke, warme, zelfgemaakte scones! Superlekker met wat clotted cream (te koop in de supermarkt of zelf te maken) en jam. 

Eet smakelijk, Sweet Greetz!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.